Kanonici Stolnog kaptola čestitali biskupu imendan

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja 2023. godine, članovi Stolnog kaptola sv. Petra na čelu s prepoštom Ivicom Žuljevićem susreli su se u Biskupskom ordinarijatu s požeškim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem te mu uputili imendansku čestitku koju donosimo u cijelosti:

“Preuzvišeni gospodine biskupe Antune!

U dragoj prigodi Vašeg imendana u svoje osobne ime i u ime svih članova Požeškog stolnog kaptola sv. Petra upućujemo Vam najsrdačniju čestitku. Molim Trojedinog Boga Oca, Sina i Duha Svetoga da Vam po zagovoru Vašeg nebeskog zaštitnika sv. Antuna Padovanskog  udijeli dobro zdravlje, duševni mir i  radost te pastirsku revnost u služenju Božjem narodu naše Požeške biskupije.

Uz dobre želje izričemo Vam našu osobitu zahvalnost za ljubav i zauzetost kojom podupirete članove Kaptola u njihovim nastojanjima da što bolje i savjesnije vrše službe koje su im povjerene.

I ovom Vam prigodom želimo  posvjedočiti našu molitvenu potporu, vjerničku odanost i ljudsku blizinu u Vašoj biskupskoj službi, kao i na Vašem daljnjem životnom putu. U znak zahvalnosti primite naš znak pažnje – mali kip SV. ANTE, bronca, kiparsko djelo Kuzme Kovačića, izliven 2014. u radionici Ujević. Tu studiju Kuzma Kovačić oblikovao je 2013. po kojoj je izrađen veliki kip sv. Ante, postavljen 2014. u Busovači, u vrtu ispred župne crkve.

Uz srdačan pozdrav u Gospodinu.

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja 2023.

Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola”