Čestitka kanonika biskupu Antunu prigodom 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i njegova ređenja za biskupa

Na kraju misnog slavlja u Katedrali 27. rujna 2022., prigodom 25. obljetnice osnutka Požeške biskupije, u ime kanonika požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra biskupu je 50. obljetnicu svećeništva i 25. obljetnicu biskupske službe čestitao prepošt Ivica Žuljević. Tekst čestitke donosimo u cijelosti:

Preuzvišeni gospodine Biskupe!
»Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujemo se njemu!« (Ps 1 18, 24). Na današnji dan prije dvadeset i pet godina, 27. rujna 1997. na Trgu ispred Katedrale u Požegi bili smo dionici svečanog slavlja uspostave Požeške biskupije i Vašeg ređenja za njezina prvog biskupa. Istom radošću kojom smo bili tada ispunjeni jednako smo i danas te Vam iskrena srca čestitamo Srebrni jubilej.
Zahvalni smo Trojedinom Bogu i sv. Ivanu Pavlu II., papi, utemeljitelju Požeške biskupije, što je u Vašoj cijenjenoj osobi pronašao »prikladna pastira i učitelja«, kako Vas je Papa Utemeljitelj nazvao u Apostolskom pismu o Vašem imenovanju za prvog požeškog biskupa; za sva dobročinstva koja nam je po Vama udijelio, kao i za sva postignuća koja ste uz Božju pomoć i suradnju Božjeg naroda ostvarili, i koja nam ostavljate u dragocjenu baštinu.
U znak naše zahvalnosti prigodom spomenutog Srebrnog jubileja Vašeg biskupskog služenja Požeškoj biskupiji mi, kanonici Požeškog stolnog kaptola sv. Petra, darujemo Vam kalež, rad autora Petra Dolića iz Zagreba te zlatarske radionice Rodić, sa željom i molitvom da Vas Isus Krist, koji jučer i danas, isti je i u vijeke i kojem ste sve ove godine vjerno služili, obdari dobrim zdravljem, radošću srca i obiljem svoga blagoslova te nas, svećenike i vjernike, svakodnevno prinosite u misnoj žrtvi na oltaru Bogu kojemu sve živi. Neka su Vam blagoslovljeni dani i godine koje su pred Vama.
Uz srdačan pozdrav u Gospodinu!. Ad multos et felicissimos annos!