JOSIP KRPELJEVIĆ IMENOVAN KANONIKOM POKORNIČAROM U POŽEŠKOJ KATEDRALI

Josip Krpeljević

Dekretom požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, broj 988/2023. od 5. srpnja 2023., kanonik Josip Krpeljević imenovan je pokorničarom u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije. U dekretu piše:

Prečasni Gospodine! Prema odredbama Zakonika kanonskoga prava svaka Katedrala treba imati posebnog pokorničara, koji će po biskupovoj ovlasti služiti vjernicima u slučajevima određenih cenzura.

Uzevši u obzir Vaše pastoralno iskustvo i odgovornost koju ste pokazali u svećeničkoj službi, smatram Vas prikladnim za tu službu u požeškoj Katedrali te Vas ovime na prijedlog Stolnog Kaptola svetog Petra u Požegi, dostavljenog u dopisu br. 41/2023. od 6. lipnja 2023., i u dogovoru s Vama, a u skladu s propisima kanona 508 § 1 Zakonika kanonskoga prava i članka 18. Statuta Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi imenujem

KANONIKOM POKORNIČAROM STOLNE CRKVE U POŽEGI.

Službu ćete započeti s nadnevkom ovog Dekreta. Posjedujete redovitu ovlast, koju ne možete povjeriti drugima, odrješivati na sakramentalnom području od unaprijed izrečenih a neproglašenih cenzura, koje nisu pridržane Apostolskoj Stolici. Tu ovlast imate na području Požeške biskupije i za strance, a za pripadnike Biskupije i izvan njezina područja.

U Katedrali na oglasnoj ploči obznanit ćete vrijeme kada je kanonik pokorničar na raspolaganju vjernicima u ispovjedaonici.

Neka Vam Gospodin po zagovoru sv. Terezije Avilske pomogne da svoju službu možete vršiti savjesno i vjerno. Uz srdačan pozdrav i blagoslov u Gospodinu“.