Kanonici Stolnog kaptola predvodili molitvu svete krunice za prestanak pandemije

Tijekom ovogodišnjeg mjeseca svibnja na inicijativu pape Franje iz trideset svjetskih svetišta Blažene Djevice Marije bit će svaki dan predvođena sveta krunica pod geslom „Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ (Dj 12,5) da bi se izmolio prestanak pandemije.

U skladu s navedenim pozivom biskup Antun potaknuo je voditelje marijanskih svetišta u Požeškoj biskupiji, napose u Voćinu i Pleternici da tijekom mjeseca svibnja svakog dana po mogućnosti u 18.00 sati mole svetu krunicu na nakanu da prestane pandemija te u svojoj sredini budu njezini širitelji. I vjernici u požeškoj Katedrali predvođeni svećenicima u isto vrijeme bit će dionici svjetskog molitvenog zajedništva s Marijom Isusovom Majkom.

U spomenuto vrijeme, 1. svibnja 2021. pobožnosti svete krunice u Katedrali predvodili su kanonici Stolnog kaptola sv. Petra Josip Krpeljević i Mladen Štivin, na čelu s prepoštom Ivicom Žuljevićem, zajedno s vjernicima na nakanu Svetog Oca u Marijinom mjesecu svibnju u Požeškoj biskupiji da prestane pandemija koronavirusa. Molitvom su također posvjedočili blizinu svima onima koji su pogođeni bolešću ili smrću svojih najbližih da i njima Marija majčinskom ljubavlju bude blizu, te ih ohrabri i utješi u nevoljama, pomogne zdravlje duše i tijela.