Uskrsna čestitka Stolnog kaptola biskupu Antunu

Ivica Žuljević, prepošt

Prepošt Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević uputio je na Veliku subotu, 11. travnja 2020. u ime svih kanonika uskrsnu čestitku požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću. U njoj kaže:

Preuzvišeni oče Biskupe! Nakon korizmenog vremena, koje će u svima nama ostati zapamćeno kao razdoblje posebnih nevolja i kušnji kroz koje smo morali prolaziti zbog pandemije koronavirusa, pred nama je svetkovina Uskrsnuća Gospodnja. Radujemo se toj svetkovini jer znamo da će nas Uskrsli Gospodin obdariti istinskom radošću, snažnijom vjerom, postojanijom nadom i još zauzetijom ljubavlju. S tim osjećajima u srcu, mi članovi Stolnog kaptola Sv. Petra u Požegi želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs.

Dok dijelimo Vašu bol i žalost što Vam je zbog spomenutih nevolja u velikoj mjeri onemogućeno vršiti pastirsku službu i fizički biti u kontaktu sa svojim svećenicima i vjernicima, zahvaljujemo Vam za poticajne i ohrabrujuće riječi za naš osobni život u okolnostima izolacije, kao i za mnoge pastoralne inicijative i programe, te izravne prijenose misnih slavlja i drugih pobožnosti, koji se Vašim neumornim zauzimanjem ostvaruju putem naše biskupijske mrežne stranice.

U ovoj godini u kojoj slavimo dvadesetu obljetnicu uspostave Stolnog kaptola Sv. Petra u Požegi, osobitu Vam zahvalnost izričemo za sve što ste učinili u njegovoj uspostavi, kao i za potporu koju trajno pružate njegovu djelovanju. Molimo Uskrslog Gospodina da Vam podari zdravlje tijela, radost duha i novu snagu u vršenju biskupske službe.

U molitvenoj povezanosti i svećeničkoj odanosti, srdačno Vas u uskrslom Gospodinu pozdravljamo.